Mitt liv

Jag ska bli farsa!

När man pratar om bebisar och barn och liknande samtalsämnen så är det nog aldrig någon som nämnt mitt namn i det sammanhanget.

För er som inte känner mig så väl och som inte redan skrattar åt det fullkomligt otroligt löjliga och märkvärdiga att jag ska bli pappa, så ska jag förklara. Jag har aldrig förstått mig på denna tydligen uppenbara medvetenhet att man ska prata med människor under en viss ålder med en ljus och hög och väldigt irriterande röst. Att man ska gå fram och gulla med främlingars barn, nypa barn i kinden och säga sockersöta och uppenbara lögner att hen är lik den och den.

Nu kanske man förstår att jag inte är det naturliga samtalsämnet eller dit tanken går när man pratar eller tänker på bebisar. När man tänker på mig så går väl tankarna till betydligt nördigare saker som medeltid, sci-fi, böcker, filmer…kanske resande och äventyr.

Men jag är en nörd i mycket och en väldigt osannolik farsa.

Och nu ska jag bli pappa. Något som gläder mig otroligt mycket.

Och jag ska få en son, något som vår barnmorska var väldigt noga med att påpeka för mig.

En snopp är en snopp! Det ser du väl!

Otroligt härligt och uppfriskande att bli närapå utskälld av en finlands-svensk barnmorska. Jag bockade och bugade och sa; du har rätt i allt o högt ärade barnmorska. Nästan sant.

Nu är det bara 2,5 månad kvar innan killen som skrivit detta halvt om halvt seriösa inlägg ska bli pappa. Vad säger ni? Det är väl okej att läsa sagan om ringen för ett spädbarn…lär den unge vid den väg han ska vandra och sånt 😊